Bed and breakfast beginnen in Engeland

Wat klinken sommige woorden en termen in het Engels toch zoveel beter als in het Nederlands. Neem nou “ik wil graag een Bed and Breakfast beginnen in Engeland”. Ongeacht waar ik zit of wat mijn mindset is op dat moment, steevast krijg ik twee gevoelens bij deze Engelse woorden.

Heerlijke vakantie

De eerste is een heerlijke vakantie met mijn vriendin waarbij we ontspannen van Engels dorp naar dorp rijden met een oldtimer cabrio. Genieten van het Engelse weer en vergezichten. In de ochtend wakker worden van de geur van vers gebakken brood en vers geperste jus d’orange. Ontspannen opstaan en de plannen door nemen voor die dag (met de routemap op tafel).

Eigen Bed & Breakfast

De tweede gedachten: wat zou het toch leuk zijn om een eigen bed & breakfast te hebben. Een schattig huisje op het Engelse platteland. Paar kippen op het erf (iedere dag verse eieren). Voor je gasten met streekproducten het ontbijt kunnen maken. Los van de kantoorbaan de vele van ons nu hebben (ik geniet van mijn bedrijf, maar soms droom ik kort van iets anders).

Slapen & Ontbijt

Maar zou ik diezelfde gedachten ook krijgen bij een Slapen & Ontbijt. Om eerlijk te zijn krijg ik daar hele andere gedachten bij. Het slaap gedeelte lukt me nog wel, royaal 2,5 persoons kingsbed met ultra relax matras en 7 grote kussens. Maar het ontbijt concept is waar mijn fantasie me al snel in de steek laat. Ik zie mijn boterham met pindakaas voor me en krijg er met geen mogelijkheid de warme Engelse lente zon op mijn gezicht bij. Ook het concept om een Slapen & Ontbijt te beginnen werkt minder aanstekelijk. Klinkt mij teveel als werk.

Oftewel het Slapen & Ontbijt concept staat mij ineens veel minder aan dan het idyllische concept van een Bed & Breakfast. Ik wens u veel plezier en ongeacht of u nu een Nederlandse Slapen & Ontbijt wilt beginnen of een Engelse Bed & Breakfast, ik wens u veel succes met het realiseren van uw droom!

Wel is belangrijk dat uw Engels in zowel woord als geschrift van zeer goed niveau moeten zijn. Niet helemaal zeker of uw Engels op niveau is, volg een taaltraining Engels of laat uw juridische documenten vertalen.

Leave a Reply