Bezienswaardigheden in Galway

Galway is de hoofdstad van het gelijknamige graafschap Galway. Door de prachtige en ruige natuur die Ierland te bieden, heeft is het genieten in deze omgeving. Het ligt aan de westkust van Ierland. Galway city is een moderne en populaire bestemming die de laatste jaren weer helemaal tot bloei is gekomen. In deze blog dat ook een aantal bezienswaardigheden in Galway die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Bezienswaardigheden in Galway

Spanisch Arch 
De Spaanse Arch is een oude stadspoort en gebouwd in 1584. Het was oorspronkelijk een verlengstuk van de beroemde stadsmuren, ontworpen om de kades te beschermen. Vandaag The Spanish Arch is de thuisbasis van de Galway City Museum. Het museum verhaal verteld het verhaal van Galway door de eeuwen heen. De toegang tot het museum is gratis. De omgeving is prachtig. Het water, mensen, zwanen en gezoem van de stad dragen bij aan de charme van de bogen. Neem ook de tijd om langs de Claddagh Quay te lopen, van waar je een prachtig uitzicht op deze Ierse stad hebt!

Kathedraal van Galway 
De volledige naam van dit bouwwerk is Cathedral of Our Lady Assumed into Heaven and St Nicholas. Ondanks dat deze kathedraal pas 50 jaar oud is, is deze een bezoek zeker waard. De kathedraal is gebouwd op de plaats waar vroeger de gevangenis van de county Galway stond.  Als je vanuit hier weer terug naar het centrum loopt kun je de prachtige wandelpaden langs de Corib river nemen.

Oude centrum 
De autovrije centrum heeft kronkelige straatjes met oude huisjes. In Quay Street vindt u talrijke authentieke Ierse pubs en restaurantjes. Galway is ook voor de Ieren zelf een echt toeristencentrum. Shoppen kunt u in High Street. Een bijzonder souvenir om te geven of te krijgen is de Claddagh Ring. De ring bestaat uit een gekroond hart tussen twee handen en het verhaal gaat dat de ring haar oorsprong vindt in Claddagh, een vroeger vissersdorpje dat inmiddels aan Galway toegevoegd is.

Festivals

Galway bruist van de vele festivals en evenementen.

Galway International Arts Festival
De 39ste Galway International Arts Festival is van maandag 11 juli tot en met zondag 24 en beschikt over een schat aan theater, muziek, comedy, beeldende kunst, dans en literaire evenementen van kunstenaars uit Afrika, Amerika, Azië, Australië, Europa, en natuurlijk Ierland en Galway.

Galway Races
Galway Races vinden plaats van maandag 31 juli – 6 augustus 2017. Ook dit is een jaarlijks spektakel en wordt gehouden op de Ballybrit Racescourse. Donderdag is traditioneel de ‘Ladies Day’ en wordt er naast de ‘best geklede dame’ ook een prijs voor de meest elegante hoed uitgereikt.

Oyster & Seafood Festival
Het Galway International Oyster & Seafood Festival vindt jaarlijks plaats in de maand september. Dit jaar van 22 – 24 september 2017. Het is het grootste ‘food festival’ van Ierland en trekt jaarlijks ca. 500.000 bezoekers die tezamen meer dan 3 miljoen oesters nuttigen onder het genot van champagne en traditionele Ierse muziek.

Bereikbaarheid Galway

Het vliegveld van Galway is in 2011 gesloten. Het dichtstbijzijnde vliegveld is nu Shannon Airport, wat zo’n 90 kilometer ten zuiden van de stad ligt. De stad heeft nog wel een treinstation. Hiervandaan kan men reizen naar Limerick en Dublin.

Heeft u nog tips voor bezienswaardigheden in Galway, dan horen wij dat graag van u!

Leave a Reply