Bezienswaardigheden in Londen -2-

Er zijn zoveel bezienswaardigheden in Londen dat het bijna onmogelijk is om een complete lijst te maken. Er is voor iedereen wat wils. Eerder hebben we al geschreven over een aantal bezienswaardigheden in Londen. In deze blog nog een aantal bezienswaardigheden in Londen die je bezocht moet hebben. Wil je leuk gaan winkelen in Londen, lees dan onze eerdere blog: winkelen in Londen.

  • St. Pauls Cathedral: gelegen aan de zuidelijke oever van de rivier de Thames steekt de koepel van de kathedraal prachtig uit tussen de gebouwen. De huidige kathedraal stamt uit 1710 en is gebouwd in een prachtige barokke stijl. St. Pauls Cathedral is de kerk waar Prins Charles en Lady Diana trouwden.
  • Westminster Abby: een prachtige gotische abdij die een belangrijke plaatst inneemt binnen de Engelse koninklijke familie. In de afgelopen negen eeuwen hebben er zestien koninklijke huwelijken plaatsgevonden in Westminster Abby. Verschillende belangrijke Britse persoonlijkheden, zoals Isaac Newton, Charles Darwin en Charles Dickins hebben hier hun laatste rustplaats.
  • Trafalgar Square: een van de bekenste pleinen van Londen. Het plein is vernoemd naar de slag bij Trafalgar (21 oktober 1805 in de buurt van Gibraltar). De winst van de Briste vloot onder leiding van Nelson Horatio heeft grote gevolgen gehad voor het Britse rijk. Nelson Horatio kwam tijdens de slag zelf om het leven en wordt daarom geëerd met een standbeeld op het plein.
  • Tower bridge: een van de markante bezienswaardigheden in Londen is de Tower Bridge over de rivier de Thames. De brug stamt uit 1894 en gaat nog enkele keren per dag open voor de scheepvaart. De naam verwijst trouwens niet naar de toren van de brug. De Tower Bridge ligt namelijk bij het gebouwencomplex van de Tower of Londen. Het uitzicht vanaf de 42 meter hoger brug is prachtig.
  • Windsor Castle: Het grootste nog bewoonde kasteel ter wereld is net buiten Londen gelegen, in het plaatsje Windsor. Windsor Castle is een van de belangrijkste residenties van de Britse koninklijke familie. Het kasteel is de meeste dagen tegen betaling te bezichtigen, met name State apartments en St. George’s Chapel zijn indrukwekkend.

Uiteraard hebben we nu vele bezienswaardigheden in Londen nog niet beschreven. Heb jij nog een leuke tip over bezienswaardigheden in Londen, laat het ons weten dan schrijven we er nog een blogje bij.

Leave a Reply