Bezienswaardigheden in Londen

Het aantal bezienswaardigheden in Londen is bijna onuitputtelijk. Er is voor iedereen wat wils. Voor de beginnende Londen bezoeker hebben we hier een 6-tal bezienswaardigheden die je bezocht moet hebben. Hierbij rekenen de vele winkelmogelijkheden niet tot de bezienswaardigheden van Londen. Lees hiervoor onze eerdere blog: winkelen in Londen.

Bezienswaardigheden in Londen

Buckingham palace: de officiele residentie van Queen Elizabeth, ook wel Queen mum genoemd. De trekpleister voor de toeristen is de dagelijkse ceremoniële wisseling van de wacht. Maar wil je echt een keer het paleis bezoeken dan kan dit alleen tijdens de zomer maanden. Dan is de koningin namelijk in haar buitenverblijf in Schotland en is Buckingham Palace van binnen te bezichtigen.

Tower of Londen: deze voormalige gevangenis/ paleis/ fort/ wapenarsenaal is waar tegenwoordig de Britse kroonjuwelen worden tentoongesteld. De Tower houdt een aantal zwarte raven. Volgens de legende is Engeland van invasies gevrijwaard zolang er raven in de Tower zijn. Deze raven zijn ingeschreven bij de Royal Army.

Palace en de Big Ben: Het Britse parlement is gevestigd in Westminster Palace, ook wel House of Parliament genoemd. Het is een immens gebouw waarvan de oudste delen stammen uit ongeveer 1100. Het grootste deel is echter omstreeks 1870 gebouwd. De Elizabeth tower met daarin de Big Ben is een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in Londen. De toren is onderdeel van Westminster en is ongeveer 96 meter hoog. Door werkzaamheden onder de toren staat de toren een beetje scheef.

Onderhoud aan de Big Ben
Ga je Londen in 2017 en 2018 bezoeken, hou er dan rekening mee dat er groot onderhoud aan de Big Ben gepleegd gaat worden. Het onderhoud gaat ongeveer 3 jaar in beslag nemen en kost omgerekend ruim 37 miljoen euro. Gedurende een groot deel van het onderhoud zal de Big Ben zwijgen en is zijn karakteristieke geluid niet te horen. Het onderhoud aan de klok is noodzakelijk, afgezien van enkele kleine onderhoudsbeurten heeft de klok nooit echt een grote beurt gehad. Vorig jaar bleek al dat de klok 6 seconden achterliep, een probleempje dat door een van de klokkenmakers van de Big Ben opgelost werd.

10 Downing street: altijd al een keer op de foto gewild met de premier van Groot Brittannië. Ga eens op bezoek bij zijn ambtswoning. Wellicht dat je haar (op afstand) ziet lopen.

Piccadilly Circus: een van de meest bekende pleinen van Londen. Met name de vele uitbundige lichtreclames maken dat het plein in de avond een trekpleister is. Overdag kun je er lekker op de trappen van de fontein tot rust komen. Er zijn nog vele pleinen in Londen die leuk zijn om te bezoeken. We hebben een losse blog geschreven met informatie over de verschillende bekende pleinen in Londen.

London Eye: voor een absoluut wonderschoon uitzicht over de stad Londen moet je een ritje in dit reuzenrad maken. Met zijn 135 meter hoog is het een van de grootste in zijn soort. De totale rit duurt ongeveer 30 minuten.

Video bezienswaardigheden in Londen

bron: Expedia

Uiteraard zijn er nog vele andere bezienswaardigheden in Londen lees daarom onze vervolg blog met bezienswaardigheden in Londen. Heb jij nog een leuke tip over bezienswaardigheden in Londen, laat het ons weten. Ga je de oversteek naar Engeland wagen, lees dan onze blog met reisinformatie voor Engeland.

2 Responses

  1. Universiteitsstad Oxford - Engelandinfoblog

    […] Oxford ligt op anderhalf uur rijden van Londen en kan daarom prima gecombineerd worden met een weekendje weg in Londen. Oxford is een oude, historische stad en alle attracties zijn gemakkelijk per voet te bereiken.  […]

  2. Rivier De Theems - Engelandinfoblog

    […] Bezienswaardigheden in Londen […]

Leave a Reply