Buckingham Palace

Buckingham Palace is het werkpaleis van de Engelse koningin in Londen. Als ze niet op Windsor, in Schotland of op een staatsbezoek in het buitenland is, verblijft ze op Buckingham Palace. Bij aanwezigheid van de koningin wappert boven Buckingham Palace de koninklijke vlag. Als zij niet aanwezig is, wordt de Union Jack in top gehesen.  Veel toeristen drommen hier samen om een glimp van de royalty’s op te vangen.

Geschiendenis Buckingham Palace

In 1702 liet de hertog van Buckingham het Buckingham House bouwen. Bijna zestig jaar later kocht koning George III het huis als woonverblijf voor zijn familie. Zijn zoon, George IV, verbouwde het tot een paleis en sinds 1837 doet het gebouw dienst als residentie voor de koninklijke familie. George IV heeft zelf nooit in het paleis gewoond. Koningin Victoria was in 1837 de eerste koninklijke bewoonster.

Interieur

Nadat de vorstin drie jaar later met Prins Albert trouwde, kwamen er al snel tekortkomingen van het paleis aan het licht. Zo waren er te weinig slaapkamers voor gasten en er was geen enkele speelruimte. Buckingham Palace is in de loop van de jaren een aantal keren verbouwd. Het telt in totaal 775 kamers en 78 badkamers welke verdeeld zijn over een oppervlakte van maar liefst 77.000 vierkante meter. De paleisgevel is maar liefst 108 meter breed en het gebouw is 120 meter diep en 24 meter hoog. In het paleis zijn 1514 deuren en 760 ramen welke om de zes weken worden gereinigd. Bij het paleis hoort ook een Koninklijke tuin met een oppervlakte van 40 hectare. Naast de vele kamers zijn er ook een kapel, een dokterskabinet, een zwembad en een cafetaria voor het personeel in het paleis te vinden.  Op het terrein van het Buckingham Palace vindt u ook de Royal Mews. In deze koninklijke stallen staan behalve paarden, ook de gouden koets. Deze werd in 1761 gebouwd voor George III en is nog altijd in gebruik.

Wisseling van de wacht

Een echte publiekstrekker is de wisseling van de wacht. Deze wisseling van de wacht is een eeuwenoude traditie en bestaat sinds 1660. Hierbij zijn de soldaten gekleed in unieke, eeuwenoude uniformen. De wisseling van de wacht vindt iedere ochtend om 11.30 uur bij Buckingham Palace plaats en duurt ongeveer een half uur. De nieuwe wacht marcheert onder muzikale begeleiding van St. James Palace naar Buckingham Palace waar de feitelijke wisseling van de wacht, met de nodige militaire plichtplegingen, plaatsvindt.

Bezoeken Buckingham Palace

Tot op de dag van vandaag is het nog steeds mogelijk om het paleis te bezoeken. Dit kan alleen in de maanden augustus en september, om precies te zijn vanaf 30 juli tot en met 25 september. Dan is de koningin met vakantie. Er is in deze twee maanden een dagelijkse rondleiding waarvoor je vooraf kaartjes moet aanschaffen. Reserveren kan via de website van het Koninklijke paleis.

Ligging

Buckingham Palace ligt ten westen van het centrum van Londen en is te bereiken met zowel de metro als bus. Als je met de metro reist naar Buckingham Palace kun je uitstappen bij de metrohalte Victoria, Green Park of Hyde Park Corner. Met bus nummer 11, 211 C1 of C10 kun je uitstappen bij de halte Buckingham Palace Road, vervolgens is het nog een klein stukje lopen naar Buckingham Palace.

Leave a Reply