De stad Bristol

De stad Bristol is gelegen aan de rivier Avon in het zuidwesten van Engeland. De ligging van de stad aan de rivier en de zee zorgt voor een direct verbinding tussen achterland en het Engelse kanaal. Hierdoor heeft de stad Bristol zich kunnen ontwikkelen tot een belangrijke internationale havenstad.

Clifton Suspension Bridge

Een van de belangrijke toeristische trekpleisters is de Clifton Suspension bridge. Deze brug is het idee van een lokale zakenman die in 1754 een bedrag van 1000 pond naliet. Het bouwen van de brug heeft even op zich moeten laten wachten want de brug zou pas in 1864 openen voor het verkeer. Wil je met je auto over de brug dan moet je nog steeds tol betalen, 0,30 cent.

Bezienswaardigheden van de stad Bristol

De bouw van de kathedraal van Bristol is begonnen in 1140. In de loop van de jaren is er veel aangebouwd aan de kathedraal. Door de vele aanbouwen is het geheel een mix van romaanse, gotische en neogotische stijl. Het gebouw is een zogenaamd grade 1 gebouw, ofwel van buitengewoon belang. Daarnaast staat het oudste theater van Engeland in de stad, gebouwd in 1766, het Theatre Royal. Tevens is de stad bekend door de bouw van het supersonische vliegtuig Concorde.  Ook de Bristol Zoo Gardens is een mooie bezienswaardigheid die meer is dan alleen een dierentuin. Het park heeft een groot aantal dieren en is daarom ook erg geschikt voor kinderen.

Echte indruk van de stad Bristol

Voor een echte indruk van Bristol bezoek je het M Shed museum. Het museum heeft een zeer groot aantal verschillende bezienswaardigheden gelinkt aan de stad. Het museum is gevestigd aan de Prince Wharf en heeft ook collectie oude schepen. Een daarvan is een brandweer boot uit 1934 en een sleepboot uit 1935. Gedurende de tweede wereldoorlog heeft Bristol het zwaar te verduren gehad. De aanwezigheid van de haven en de Bristol Aeroplane Company maakte dat de stad Bristol in de lijst van 5 meest gebombardeerde Engelse steden staat.

Kortom de stad Bristol biedt voldoende bezienswaardigheden voor een lekker lang weekend uitwaaien aan de Engelse kust!

 

Leave a Reply