Highlights van Cornwall

Vakantie is voor mij zon, zee, strand, afgewisseld met het bezoeken van mooie plaatsen en genieten van de plaatselijke keuken. Toen mijn man dus met het idee kwam om de Highlights van Cornwall te gaan bezoeken stond ik niet te springen van enthousiasme. Na wat te hebben gelezen over deze streek en de Highlights van Cornwall ging mijn knop om. En ik moet toegeven, wat een bijzondere vakantie hebben wij gehad!

Liefelijk Zuid-Engeland

Het meest Zuidelijke puntje van Engeland wordt gekenmerkt door een prachtig lange kustlijn en een lieflijk binnenland. Fraaie baaien, grillige rotsformaties, lekkere zandstrandjes en mooie haventjes typeren de kustlijn. Het subtropisch klimaat is er prima (voor Engelse normen). Van alle mooie plekken die wij hebben bezocht, hebben de volgende vier de meeste indruk op ons gemaakt (mijn highlights van Cornwall): St. Michaels Mount, Mullion Cove, Kynance Cove en Cadgwith.

  1. St. Michaels Mount is een eiland dat via een pad te bereiken is bij eb. Er bestaan vele (sterke) verhalen en mythes rond het eiland en het kasteel. Hele mooie plek om rond te lopen en het kasteel te bezoeken. Ook leuk voor de kinderen want zij konden een puzzeltocht maken waardoor ze op een leuke manier informatie kregen over de historie en achtergrond van het kasteel.
  2. St. Ives. Al eeuwenlang heeft St. Ives een enorme aantrekkingskracht op schilders en andere kunstenaars vanwege het prachtige licht van de Zuid Engelse kust. Het licht is bijzonder fraai, dat is waar, maar dat zie je op meer plekken langs de kust. Wij vonden de sfeer in de stad met al zijn kleurrijke vissershuizen, mooie baaien waar volop gezwommen wordt, gezellige terrassen en mooie winkeltjes vooral erg leuk. Een stadje met een erg prettige sfeer.
  3. Kynance Cove. Prachtige rotsformaties en mooie baaitjes. Tijdens eb kun je hier heerlijk zonnen en zwemmen tussen de rotsen. Ook kun je spannende ontdekkingstochten maken langs de rotsen en grotten. Het kustpad bovenlangs verbindt alle mooie plekken met elkaar. Je zou hier dagen kunnen wandelen!
  4. Cadgwith is een authentiek vissersdorp waar nog actief wordt gevist. Er staan erg mooie cottages en er is een prachtig haventje. Alle cottages zijn fraai versierd met bloemen en planten. In de smalle straatjes zijn veel eetgelegenheden te vinden. Een walhalla voor iedere visliefhebber met al die vers gevangen vis, krab en kreeft. Verser kan niet.

Video highlights van Cornwall

Ik ben om. Wij komen zeker nog een keer terug naar Engeland en dan niet alleen voor Londen of Cornwall. Heb jij nog tips voor een volgende vakantietrip?

Leave a Reply