Jamie Oliver

De Britse chef-kok, Jamie Oliver, is inmiddels wereldwijd bekend. Naast de vele kookboeken die hij heeft geschreven, is hij bekend van de verschillende televisieprogramma’s waar hij het gezicht van was. Jamie Oliver is inmiddels een merk geworden, zo heeft hij ook lijn van keukengerei en kookaccessoires als messen, bakbenodigdheden, serveerplanken, maar ook Jamie Oliver barbecues.

Paplepel

James Trevor Oliver is op 27 mei 1975 in de Engelse plaats Clavering geboren. Zijn ouders hadden een pub-restaurant en daarmee is de liefde voor koken en voedsel hem met de paplepel ingegoten.  Vanaf zijn zestiende volgde hij lessen op het Westminster Catering College en vervolgde hij zijn leerschool in Frankrijk. In The River Café in Londen kwam hij voor het eerst voor de televisie bij een documentaire over Christmas at the River Café. De dag dat het programma op televisie was, kreeg Oliver meerdere aanbiedingen van televisieproducenten.

Passie

Zijn passie voor voedsel is het hart van alles wat Jamie doet. Hij wil door voedsel echt een verschil maken in het leven van mensen. Dure ingrediënten en keukenmachines zijn dan ook niet zijn ding. Oliver wil eten terug brengen naar de essentie.

Tv-programma’s

Alle Tv-programma’s van Jamie Oliver werden stuk voor stuk een groot succes. Maar ook de opzet van Fifteen is een van de successen van Oliver. In dit restaurant geeft hij vijftien kansarme jongeren een opleiding tot horecaprof. Naast Londen heeft hij dit concept uitgebreid naar Sydney, New York en Amsterdam. Daarnaast is Jamie Oliver in zowel Groot-Brittanie als in the USA een actie begonnen voor het verbeteren van de kwaliteit van maaltijden. Ook dit werd als televisieprogramma uitgezonden.

Kookboeken Jamie Oliver

Bijna iedere kookliefhebber heeft wel een kookboek van Jamie Oliver is de kast staan. Hij schreef zo’n 18 kookboeken die stuk voor stuk succesvol zijn, zoals de Naked Chef, Everyday Super Food en Cook with Jamie. Ook hier is de basis om eten terug te brengen naar de essentie. De gerechten in de kookboeken zijn over het algemeen dan ook simpel te maken en vol van natuurlijke producten.

Jamie magazine

Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de bijzondere verhalen uit de foodwereld, de laatste foodtrends en seizoensingrediënten, lees dan Jamie magazine. Dit tijdschrift laat zien hoe plezier in koken en liefde voor goed en eerlijk eten bijdragen aan een gezonde en gelukkige wereld.

 

Heb jij een favoriet recept uit een van Jamie Oliver’s kookboeken of tv-programma’s? Deel dit recept dan met ons!!

Leave a Reply