Kastelen in Engeland

Kastelen, en dan vooral kastelen in Engeland hebben mijn bijzondere interesse. Waarschijnlijk door de vele oorlogen en familiedrama’s die zich achter deze metersdikke muren hebben afgespeeld.

Kastelen in Engeland

De geschiedenis wordt in Groot-Brittannië levend gehouden door kastelen toegankelijk te maken en te houden voor toeristen. Voor veel kasteelheren is het toerisme zelfs een voorname bron van inkomsten geworden. In de Engelse kastelen is altijd veel te zien. Met trots wordt u tijdens de rondleiding verteld over de roemruchte geschiedenis van de ridders en adellijke lieden die in de kastelen woonden. Bekende kastelen in Engeland zijn Sudeley Castle, Corfe Castle, Chatsworth House, Audley End, Oxford Castle, Blenheim Palace, Arundel Castle, Framlingham. Maar een van mijn favorieten is Kasteel Alnwick.

Kasteel Alnwick

Kasteel Alnwick heeft geen grote historische betekenis, maar heeft zijn bekendheid meer te danken aan de serie Downton Abby en de Harry Potter films. Het kasteel figureerde als Zweinstein in de Harry Potter films maar ook de seizoensfinale van de hitserie Downton Abby werd hier opgenomen.

Wandeling door Alnwick Castle

Het kasteel is gebouwd rond 1100 maar in de afgelopen eeuwen hebben vele restauraties en verbouwingen plaatsgevonden. Alnwick Castle is na Winsor Castle het grootste nog bewoonde kasteel van Engeland. Het wordt al 700 jaar bewoond door de Hertog en Hertogin van Nothhumberland en kan grotendeels bezichtigd worden. De grote hal bij binnenkomst is overweldigend, maar de meeste indruk maakt de bibliotheek. Elke wand, van boven tot beneden is bekleed met boekenkasten met meer dan 16.000 boeken. De boekenkasten zijn met behulp van lange ladders te ‘beklimmen’. De eetkamer, het koetshuis, de Abbot-toren alle vertrekken zijn indrukwekkend en te bezichtigen. Kinderen mogen zich verkleden als ridder of jonkvrouw. Het kasteel wordt omringd door 15 vierkante meter landgoed. Het is geheel ommuurd. Het is een prachtig landgoed met glooiende grasvelden, bossen en stroompjes.

Korte sfeerimpressie van Alnwick Castle

Er zijn nog veel meer kastelen in Engeland die je kunt bezoeken. Heb jij ook een favoriet die je graag met ons wil delen? Ik hoor graag van je!

Leave a Reply