Kerstmarkten in Engeland

In Engeland viert men kerst nog steeds op traditionele wijze. Al in november beginnen de Engelsen met de voorbereidingen van de kerst en worden winkeletalages sfeervol versierd met kerstverlichting en prachtige kerstartikelen. In Londen en Canterbury worden de bekendste en sfeervolste kerstmarkten in Engeland georganiseerd.  Wist u dat je het hele jaar door kunt kerstshoppen in The Christmas Shop bij de Tower Bridge?!

Kerstmarkten in Engeland; Londen

Kerstmarkten in EngelandKerstshoppen in Londen is bijzonder sfeervol, je moet het absoluut eens beleefd hebben. Vanaf november vinden in Londen diverse kerstactiviteiten plaats, zoals de Christmas Carol Sing Along waarbij je uit volle borst meezingt met bekende kerstliedjes. De Londense kerstmarkten doen niet onder voor de Duitse kerstmarkten. Hyde Park is veranderd in een sprookjesachtig winterlandschap waar van alles te beleven valt. Naast de Big Ben aan de voet van reuzenrad Eye wordt ieder jaar een heuse kerstmarkt ingericht met verschillende barretjes en cafeetjes waar je heerlijke warme chocolademelk kunt drinken en poffertjes of oliebollen kunt eten.

Bij de London Eye, in Hyde Park, bij de Tower of London, bij Somerset House en Canary Wharf liggen de ijsbanen waar je je na het schaatsen kunt opwarmen met een lekker glas glühwein. Maar behalve het bezoeken van de kerstmarkten kunt u zich ook te buiten gaan aan het kerstshoppen! De sfeervolste straten rond deze tijd zijn te vinden Regent Street en Oxford Street. Zelfs zonder dat je ook maar één winkel binnengaat, beleef je al de bijzondere ervaring van de prachtige kerstverlichting en spectaculaire etalages. Maar natuurlijk moet u wel de bekende waren- huizen Harrods En Selfridges bezoeken. In de aanloop naar de feestdagen concurreren de warenhuizen om de klanten.  De grootste speelgoedwinkel van Europa, Hamley’s, is ook te vinden in Regent Street. De kerstman is hier aanwezig en de kerstcadeautjes worden ingepakt door Elfjes. Uiteraard is er meer te doen dan alleen de kerstmarken in Londen bezoeken, voor een lijst met bezienswaardigheden leest u onze onze twee blogs met tips over de verschillende bezienswaardigheden in Londen.

Kerstmarkten in Engeland; Canterbury Kerstmarkten in Engeland

De middeleeuwse stad ligt op slechts een half uurtje rijden van Folkstone en Dover en is een mooie bestemming voor wie niet te ver Engeland in wil rijden. Dover is het gemakkelijkst te bereiken met de ferry. Canterbury is vooral bekend vanwege de prachtige oude kathedraal, die al sinds de 16e eeuw een bedevaartsoord is. Een wandeling door de stad is een wandeling terug in de tijd. Hier loop je door middeleeuwse straatjes met prachtige vakwerkhuizen. Canterbury is een prachtige stad maar in de kerstijd is ze de ideale achtergrond voor de kerstmarkt. In het winkelcentrum Whitefriars Centre vindt u een groot aantal winkels. De kerstmarkt van Canterbury bevindt zich rond de kathedraal en de ‘River Stout’, de plaatselijke rivier. Geniet van de vele lichtjes in de smalle straatjes, de gezellige pleinen en de sprookjesachtige etalages. U vindt er originele kerstcadeaus en vele kraampjes met lokale producten uit het graafschap Kent. Wie meerdere dagen in deze omgeving vertoeft, kan ook nog een bezoek overwegen aan de kerstmarkt bij Leeds Castle (op ongeveer een kwartier rijden van Canterbury) of Rochester Castle (ongeveer 25 minuten rijden).

Heeft u lekker gewinkeld of bent u een professionele Window Shopper, in de avond is het tijd om een Engelse pub op te zoeken en te genieten van een lekkere pint. Weet u niet zeker welke pint u het lekkerste zal smaken, lees dan onze blog over het Engelse bier. In de Engels pub wordt ook een van de meest populaire Engelse sporten gespeeld. U raadt het al: darts! Dus oefent u alvast thuis zodat u in de pub lekker mee kunt gooien. Meer weten over de geschiedenis van darts, lees onze blog.

Goedkoop reizen naar Engeland

Reizen naar Engeland kun je op heel veel verschillende manieren. In de aanloop naar de kerstdagen zijn er vele aanbiedingen van reisorganisaties. Maar welke mogelijkheid u ook kiest: zorg dat u erbij bent want een kerstmarkt in Engeland bezoeken is een onvergetelijke ervaring! Lees onze 2 blogs met reisinformatie voor Engeland.

One Response

  1. Kerstmis - Nederlandinfoblog.nl
    Kerstmis - Nederlandinfoblog.nl 8 december 2016 at 09:47 |

    […] bezoeken de befaamde kerstmarkten in Nederland of in de ons omringende landen, zoals Duitsland en Engeland. Kerstwensen worden weer massaal verstuurd. In deze blog alles over […]

Leave a Reply