Landschap van Engeland

Het landschap van Engeland is zeker de moeite waard. De grote verschillen tussen de regio’s maken wel dat u goed moet bedenken waar u het liefst van gaat genieten tijdens uw vakantie.  Zo zijn er namelijk ‘North country’, ‘Midlands’ en het ‘Heart of England’ en daarna nog het zuiden, onderverdeeld in ‘South West’ en ‘south East’. Om je enigszins te helpen bij je keuze volgen hieronder kort de meest opmerkelijke kenmerken van de verschillende regio’s.

Landschap van Engeland: Noord

Met prachtige steden zoals o.a. York, Liverpool en Manchester is het noorden van Engeland met de vele meren en nationale parken zeker een aanrader. Zo is onder andere een bezoekje aan Hadrian’s Wall de moeite waard. In tegenstelling tot vele andere historische plaatsen heeft Hadrian’s Wall Country iets voor iedereen – van wereldklasse archeologie, spectaculaire landschappen, zeldzame wilde dieren, complete eenzaamheid, bruisende steden, prachtige pubs en een bevolking van vriendelijke en gastvrije mensen. Daarnaast vind je in Noord Engeland diverse locaties die op de Werelderfgoedlijst staan.

Landschap van Engeland: Midden

De vruchtbare grond in het oostelijke deel van dit gebied maakt dat er veel landbouw te vinden is. Het gebied staat bekend om veen landschap, moerassige grond en glooiende heuvels. De diverse natuurparken in deze regio’s zijn met nadruk geschikt voor het bekijken van o.a. vogels. Aan de oostkust zijn ook mooie stranden en kleine vissersdorpjes een trekpleister voor vakantiegangers.

Landschap van Engeland: Zuid

Over het zuiden van Engeland heb ik eerder al geschreven in de blog ‘Highlights van Cornwall‘. In het zuiden van Engeland vinden we veel gebieden met kalksteenheuvels, die zeer populair zijn onder wandelaars vanwege de kilometer lange wandelpaden die er te volgen zijn. Meer dan 3000 kilometer ligt er voor u klaar. Het zuiden is relatief dunbevolkt op de reeks kustdorpjes na en voor een vakantie in de natuur ben je hier aan het juiste adres. De uitzichten en de kustlijn zijn aan te raden, zeker met de afgelegen kloven en indrukwekkende kalk kliffen.

Heb je je keuze kunnen maken? Het noorden en zuiden zijn duidelijk mijn favorieten, maar weet jij een reden of een plek in Midden-Engeland waardoor ik van gedachten kan gaan veranderen? Ik hoor het graag.

 

Leave a Reply