Luchthavens van Londen

Omdat de luchtvaartmaatschappij de vertrektijd van mijn vlucht had gewijzigd waardoor ik mijn rechtstreekse aansluiting op Amsterdam miste, moest ik, noodgedwongen, een tussenlanding maken in Londen en me dan ook nog eens van het ene vliegveld naar het andere verplaatsen. Een ervaring die ik niet licht zal vergeten! Als je op doorreis bent, is het heel verwarrend om het juiste vliegveld te vinden vanwaar je verder moet. Ben dus maar eens gaan uitzoeken welke luchthavens van Londen er allemaal zijn en hoe deze te bereiken zijn.

Luchthavens van Londen

Londen kent 5 luchthavens, namelijk City Airport, London Heathrow Airport, Gatwick Airport, Stansted Airport en Luton Airport. Op London City Airport na, liggen alle vliegvelden in diverse richtingen aan de rand van de stad.

London Heathrow Airport is het grootste vliegveld van Londen. De luchthaven ligt ongeveer 25 kilometer van het centrum van Londen en heeft 5 passagiersterminals. Terminals 1, 2 en 3 liggen op loopafstand bij elkaar maar terminals 4 en 5 zijn alleen te bereiken met de gratis bussen en treinen. Deze rijden elk kwartier en brengen u naar de juiste terminal. Houd dus rekening met de overstaptijd tussen de terminals.

Heathrow is een erg drukke luchthaven waardoor de wachttijden bij de douane of het inchecken behoorlijk kunnen oplopen. Er zijn heel veel winkels en restaurants die het eventuele wachten verzachten. Met de Heatrow Express trein ben je snel in het centrum van Londen.

Drukste luchthaven

De drukste luchthaven van Engeland is London Gatwick met maar één start- en landingsbaan. Gatwick heeft 2 terminals, North Terminal en South Terminal. Deze terminals zijn met elkaar verbonden door een shuttle. De luchthaven ligt aan de snelweg M23 en daardoor erg goed bereikbaar. Met de auto bent u binnen een dik uur in het centrum van Londen. Echter, de meeste mensen maken gebruik van de Gatwick Express. Deze trein brengt u binnen een half uur direct naar het station London Victoria.

De luchthavens Stansted, Luton en City zijn kleine vliegvelden maar hebben een goede verbinding met centraal Londen.

Low budget vliegen vanuit Nederland naar Londen

Vanuit Nederland vertrekken van verschillende luchthavens diverse vliegmaatschappijen richting Londen. Easyjet en Ryanair zijn de bekendste en goedkoopste. Easyyet vlieg op Gatwick, Luton, Stansted & Southend en Ryanair vliegt op Standsted. Wil je een weekendje naar Londen, maak dan gebruik van deze lowbudget vliegreizen. Londen zelf is namelijk beslist niet goedkoop, maar een bezoek aan deze hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is wél de moeite waard.

Leave a Reply