Redenen om naar Kent te gaan

Mocht u van plan zijn om een vakantie of korte trip naar Zuidoost-Engeland te ondernemen, dan heb ik voor u een aantal redenen om naar Kent te gaan! Kent is absoluut de moeite waard. Het is een mooie streek en naast mooie dorpjes en een prachtig landschap zijn er een hoop bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen.

Het Graafschap Kent 

Een van de redenen om naar Kent te gaan is dat in Kent een aantal bekende plaatsen liggen die allemaal vanuit Londen binnen anderhalf uur met de trein of de auto te bereiken zijn. Kent grenst aan het smalste gedeelte van Het Kanaal en als u met de veerboot vanuit Duinkerken of Calais of via de Kanaaltunnel naar Engeland reist, komt u in Kent aan.

Canterbury

Canterbury is al sinds de Romeinse tijd omringt door stadsmuren. In de 19de eeuw zijn veel muren en bijna alle stadspoorten afgebroken. Alleen de Westgate is nog intact. In het centrum zijn nog grote delen van de stadsmuren te zien. Ook de uitkijktorens zijn nog terug te vinden maar ze maken tegenwoordig deel uit van de huizen.

Canterbury is een indrukwekkende middeleeuwse stad met een bruisend centrum waar  leuke winkelstraatjes op uitkomen, ’n paar musea en niet te vergeten de oude kathedraal. Om de kathedraal te bezoeken moet u bij de ingang op het plein tussen de winkelstraten Burgate en Sun Street zijn. Een populaire attractie is een boottocht over de Stour. Met een open boot en onder leiding van echte kenners verlaat je de drukke stad en de gidsen benoemen alle  historische hoogtepunten van Canterbury. Zeker ook een van de redenen om naar Kent te gaan.

Dover Castle; een van de redenen om naar Kent te gaan

Geen enkel kasteel in Engeland heeft  een zo lang vastgelegde geschiedenis. Het is het grootse kasteel in Engeland en stamt uit de 12e eeuw. Het kasteel is op een strategische positie gebouwd op een hoge rots en kijkt uit op de Noordzee. Zo was het mogelijk om aanvallen vanuit Europa te kunnen zien aankomen.

Rochester en Folkestone

De badplaatsen Dover en Folkestone en de historische stad Canterbury zijn bij toeristen de meest populaire steden in Kent. Rochester is bekend om haar historische centrum, de kathedraal en het kasteel aan de rivier. In de 17de eeuw vielen Hollandse schepen hier met succes de Engelse vloot aan.

Het graafschap Kent is een uitstekende bestemming voor een weekend weg. Dit waren mijn 5 redenen om naar Kent te gaan. Heeft u nog meer redenen of tips, ik hoor ze graag!