Reisinformatie voor Engeland

Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom een tweede blog met handige reisinformatie voor iedereen die naar Engeland reist. Zo kun je in ieder geval goed voorbereid op reis gaan. Net als in onze eerste blog met reisinformatie, behandelen we ook deze keer 6 onderwerpen:

  • Elektriciteitsnetwerk: aangezien je smartphone het waarschijnlijk niet langer uithoudt dan 12 uur zonder zijn oplader, is dit een belangrijk punt. Het Britse elektriciteitsnetwerk heeft een zelfde spanning als in Nederland. Echter hebben de Britten een zogenaamde 3 pins stekker. Je hebt dus een zogenaamde adapter of verloop stuk nodig wil je een Nederlands apparaat willen aansluiten. De verloopstukjes kun je bijvoorbeeld bij de Blokker, Hema of ANWB winkel kopen.
  • Veiligheid: Groot Brittannië is een groot land en uiteraard zijn er goede en minder goede delen. Wat betreft Londen is het een redelijk veilige stad. Maar waar veel mensen bij elkaar komen voorkom je niet dat er criminaliteit is. Als toerist loop je dan ook de kans om slachtoffer te worden van een zakkenroller. Let daarom met name op in de metro, bus, stations’, markten en drukke straten. Let ook extra op in de avond. Mocht er iets zijn kun je noodnummer 112 bellen. Je wordt dan door een Engels sprekende te woord gestaan. Daarnaast is Engeland de afgelopen jaren meerdere keren opgeschrikt door terroristische aanslagen. Helaas leven we in een andere tijd.
  • Leidingwater: Het leidingwater kun je in Engeland gewoon drinken. Er is geen gevaar voor de gezondheid. Het water ziet er soms wat troebelig uit omdat er veel zuurstof in zit. Het wordt doorgaans afgeraden om warm water uit de kraan te drinken omdat het koper kan bevatten.
  • Links rijden: bij voetgangers kan dit nog wel eens voor problemen zorgen. Van jongs af aan wordt ons geleerd: links kijken, rechts kijken en pas dan oversteken. In Groot Brittanie is het handiger eerst rechts te kijken en dan pas links. Voor wie met de auto gaat: let er dan goed op dat je links rijdt. Het vergt even wat aanpassing. Maar het went van zelf. Ook een rotonde nemen met de auto: links erop!
  • Fooien: handige reisinformatie als je niet voor krenterig wilt worden uitgemaakt. Restaurants, pubs, taxichauffeurs rekenen op een fooi van ongeveer 10%. In restaurant en bars kan de fooi al verwerkt zijn in het bedrag, dan hoef je natuurlijk niet nog een fooi te geven.
  • Roken: in afgesloten ruimtes mag niet worden gerookt. Denk hierbij aan museau, openbaarvervoer, winkels. Roken doe je op straat.
  • Vervoer: tips met het gebruik van het openbaarvervoer in Londen, lees dan onze aparte blog.

We hopen dat dit een leerzame toevoeging is op onze eerdere blog met reisinformatie voor Engeland.

Heb je nog meer onderwerpen die geschikt zijn om als reisinformatie voor Engeland te delen, laat het me dan weten dan kan ik het aan vullen.

Leave a Reply