Reisinformatie Engeland

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom een blog met handige reisinformatie voor iedereen die naar Engeland reist. Zo kun je in ieder geval goed voorbereidt op reis gaan. In deze blog behandelen we 6 onderwerpen.

Reisinformatie Engeland

  1. Documenten: reizigers van binnen de EU hebben voldoende aan een geldig paspoort of Europees identiteitskaart. Een visum aanvragen is niet nodig voor Europese reizigers. Afhankelijke van de uitkomst van de huidige Brexit onderhandelingen kan dit naar de toekomst gaan veranderen.
  2. Douane: Engeland behoort tot de EU landen waarbij de regels omtrent vervoeren van goederen van toepassing zijn. Dit wil zeggen dat je drank en sigaretten mag meenemen zolang deze voor eigen gebruik zijn. Hierbij wordt vrij strikt gekeken naar wat “eigen gebruik” is. 10 sloffen sigaretten voor 3 dagen Londen kwalificeert dus naar alle waarschijnlijkheid niet als “eigen gebruik”. Ook dit gaat, afhankelijk van de uitkomst van de Brexit onderhandelingen, veranderen. Engeland behoord dan niet meer tot de EU en er zouden invoer regels kunnen gaat gelden.
  3. Drugs: altijd een terugkerend punt in de rubriek reisinformatie. Het bezitten of gebruiken van alle soorten drugs is in Engeland verboden. Ook het invoeren of verhandelen is niet toegestaan.
  4. Geld: In Engeland betaald men met Ponden. Ga je naar Engeland dan moet je van te voren geld wisselen. Je kunt ook bij een pinautomaat geld opnemen maar dan worden kosten in rekening gebracht per transactie. Het is daarom handiger om in een keer een groter bedrag op te nemen. Met de Nederlandse pinpassen kun je in Engeland in de meeste gevallen gewoon betalen. Sommige banken hebben het gebruik van je pinpas in het buitenland uitgeschakeld. Dus neem voordat je gaat even contact op met je bank.
  5. Tijdzone: Omdat Nederland en Engeland in een andere tijdzone liggen moet je de klok één uur terug zetten zodra je in Engeland aankomt. Dit geldt zowel voor de winter- als ook voor de zomertijd.
  6. Het weer: Engeland en met name Londen heeft de naam dat het er altijd regent. Toch is het weer in Londen vaak iets zonniger en droger dan in Nederland. Met name in het voor- en najaar kan het in Londen wisselvallig zijn. Regenkleding is dan zeker geen extra luxe!

We hopen dat je iets hebt gehad aan de bovenstaande reisinformatie. In onze vervolg blog behandelen we nog meer reistips voor als je naar Engeland afreist. Heb je nog meer onderwerpen die geschikt zijn om als reisinformatie te delen, laat het ons dan even weten dan kunnen we het aanvullen.

Leave a Reply