Skiën in Engeland

Bij wintersport denk je niet meteen aan Groot Brittannië, maar ook skiën in Engeland en Schotland is mogelijk. Helaas zijn de weersomstandigheden wat minder stabiel, waardoor pakken met sneeuw ook zo weer weg kunnen zijn. Wil je dus met zekerheid kunnen genieten van de wintersport, kies dan voor Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland of Italië. Wil je een keer wat anders, dan is skiën in Engeland of Schotland aan te raden.

Overzicht skigebieden

Groot Brittannië telt zo’n 89 skigebieden met in totaal zo’n 140,7 km skipiste. De gebieden liggen tot op een hoogte van 1221 m. en er zijn 118 liften om de wintersporters naar boven te brengen. Van deze 89 skigebieden liggen er 58 in Engeland, maar deze pistes liggen wel op een lager niveau (tot op een hoogte van 842 m.) dan bijvoorbeeld de pistes in Schotland.

Skiën in Engeland; bekende skigebieden

Een van de bekendste skigebieden van Engeland is Raise (Noord-West Engeland). De Lake District Ski Club in dit gebied bestaat al sinds 1936. Naast 9 mooie pistes biedt dit skigebied goede mogelijkheden tot off piste skiën. Een ander bekend skigebied is Yad Moss, Cumbria. Yad Moss is niet het grootste skigebied, maar prima voor een dagje skiën. Er zijn twee piste-bulley’s en verschillende pistes van ongeveer 800 meter lang.

Nevis Range

In de Schotse hooglanden ligt het skigebied Nevis Range. Dit gebied is zowel in de zomer als de winter een toeristische trekpleister. De gondola, met een adembenemend uitzicht, brengt wandelaars, klimmers, skiërs, maar ook paragliders in 12-15 minuten naar de top van de berg. Daarnaast telt het gebied nog 11 liften en zijn er voor zowel beginners als gevorderden genoeg mogelijkheden.

Locals

In verschillende gebieden in Engeland zijn kleine skiverenigingen actief. Skiën in Engeland is voor actieve skiërs die gewend zijn lange tochten te maken minder geschikt. Voor de inwoners van Groot-Brittannië die niet naar Noorwegen of de Alpen willen reizen om op de latten te staan, bieden deze gebieden genoeg mogelijkheden. Skiën in Engeland is dus een bijzondere manier om van de natuurschoon van Engeland te genieten.

Heeft u toch meer interesse in wintersport in Duitsland of Frankrijk? Lees dan onze blogs met tips over skiën in Winterberg of  over een skivakantie in Frankrijk.

Leave a Reply