Wat te doen in Bath

De Engelse plaats Bath ligt in het graafschap Summerset. Met 80.000 inwoners is het een relatief kleine stad. Toch is het na Londen de meest bezochte toeristenstad van Engeland! Dus ga je binnenkort een keer naar Engeland, lees dan onze blog dan weet je wat te doen in Bath.

Bath staat op de Unesco werelderfgoedlijst. De stad heeft veel overblijfselen uit de Romeinse en Gregoriaanse tijd. De typische gele steen die in de hele stad gebruikt is, geeft de stad een Zuid-Europees tintje. De meeste gebouwen worden nog steeds in dezelfde gele steen gebouwd waarmee het unieke karakter van Bath behouden blijft. Bath is sinds de Romeinse tijd bekend om haar verkwikkende baden. In het jaar 1702 bezocht Queen Anne het kuuroord Bath. Door dit bezoek kwam Bath in de belangstelling van de welgestelden in Engeland.

Bath locatie De stad ligt ongeveer 90 minuten reizen met de train van station Londuten en Paddington. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Bath is een stad waar je goed kunt winkelen in de vele kleine winkeltjes maar ook in de grotere warenhuizen. Voor de liefhebber van het traditionele Engeland is het Jane Austen Center een aanrader. En natuurlijk zijn er veel terrasjes en restaurantjes waar je voor een hapje en drankje terecht kunt. Als je de omgeving wilt zien kun je in het centrum goedkoop een fiets huren.

WAT TE DOEN IN BATH

Ga je binnenkort naar de Engels plaats bath, dan hebben we hieronder de belangrijkste bezienswaardigheden beschreven. Zo heb je een leidraad wat te doen in Bath.

ROMEINSE BADEN

Bath is al twee duizend jaar een kuuroord en vindt zijn oorsprong in de eerste eeuw. De Kelten bouwden hier een tempel en de Romeinen bouwden in het jaar 53 uitgebreide badhuizen rond de natuurlijke warmwaterbronnen (de Aquae Suli).  Het was een geraffineerd systeem van leidingen voor koud en warm water, een groot bassin en een promenade. De overblijfselen van de Romeinse baden (met de originele loden bekleding) zijn in hun oude glorie hersteld en een bezoek meer dan de moeite waard. De Roman Baths en de tempel liggen onder het huidige niveau van de straat. Als u de Roman Baths bezoekt daal je af naar de bijna tweeduizend jaar oude ruïnes.  In het aangrenzende museum zijn de vondsten van de opgravingen tentoongesteld. In de kelder van het museum ziet u op de muur films over het dagelijks leven in een badhuis. In het bijbehorende restaurant de Pump Room dronken de mensen in de 19e eeuw bronwater maar nu kun je er ook genieten van een lekker hapje.

Sally Lunn

Het eethuis Sally Lunn is het oudste huis van Bath. Het dateert uit 1482. Sally Lunn kwam in 1860 aan in Bath. Haar baksels waren al gauw zeer gewild onder de gemeenschap en de Sally Lunn’s buns zijn nu wereldberoemd. De verse broodjes worden nog steeds gebakken volgens haar origineel recept dat teruggevonden is in de jaren 30 van de vorige eeuw. Ze waren verstopt in een nis boven de haard.

Royal Crescent

Bath De Royal Crescent bestaat uit 30 geschakelde woningen die in een halvemaanvorm zijn gebouwd, met 114 kenmerkende zuilen. Het huis is ontworpen door John Wood the Younger (1767-1774) en biedt bezoekers de mogelijkheid een kijkje te nemen in een huis in de beroemdste straat van Bath. Veel beroemdheden hebben hier gewoond of hebben er verbleven. Het huis op nummer 1 is teruggebracht in de staat waarin het zich 200 jaar geleden bevond compleet met schilderijen, serviesgoed en meubilair. Het halfronde bouwwerk is gebruikt als decor in veel films en televisie series. Vandaag de dag is Royal Crescent een hotel.

Pulteney Bridge

Pulteney BridgeDeze brug stamt uit 1770 en bevindt zich in het centrum van Bath. Pulteney Bridge is 300 meter lang en 18 meter breed. De brug verbond Bath met het toenmalig nieuwgebouwde Georgiaanse plaatsje Bathwick. Aan beide zijden van de brug bevinden zich kleine winkeltjes. Hiermee is de Pulteney Bridge een van de slechts vier bruggen ter wereld die winkeltjes op de brug zelf heeft. 

Bath Abbey  

De Abbey Church of Saint Peter and Saint Paul is de abdijkerk van Bath en torent hoog boven de stad uit. Het gebouw dat stamt uit 1409 is eigenlijk een kerk in plaats van een abdij. Het is de laatste grote kerk van voor de Reformatie. In de abdij hebben zich sinds 757 na Christus drie verschillende kerkelijke stromingen gevestigd. De grote ramen in het interieur vallen het meest op evenals de waaiergewelven die eind 19e eeuw werden voltooid. Het reusachtige oostelijke raam bevat 56 episodes uit het leven van Christus. Tijdens een bezoek kun je ook met een tour de toren van de abdij beklimmen. Deze tour duurt circa 45 minuten.

Veel plezier in Bath

Ga je binnenkort naar Bath, dan wensen we je alvast veel plezier. Het is namelijk een prachtige stad. Mis je nog iets in onze blog “wat te doen in Bath” laat het ons weten dan vullen we het aan.

 

Leave a Reply