Weekend naar Londen

Met de kerst willen we weer een weekend naar Londen. Lekker een lang weekend weg en leuk kerstcadeautjes kopen. Voor dat we echter gaan moet de reis geboekt worden. En daar begint de discussie aan de koffietafel. Hoe gaan we dit avontuur vormgeven:

• Nemen we de trein,
• Gaan we met het vliegtuig
• of gaan we met de auto/ boot/ trein.

Het is niet het doel, maar de reis ernaar toe

Mijn vriendin is een grote voorstander om met het vliegtuig naar Londen Heathrow te vliegen. Het kost natuurlijk ook helemaal niets. Met een van die budget vliegmaatschappijen zit je voor een appel en een ei aan de andere kant van het kanaal. Een ander alternatief is de trein, iets langer wat betreft reistijd maar zeker comfortabel en je ziet nog eens wat, afgezien natuurlijk van de reis door de kanaaltunnel.

Met de boot naar Londen

Het laatste alternatief heeft altijd mijn voorkeur: de boot. Heerlijk eerst een stuk rijden naar Hoek van Holland. Parkeren we daar de auto. In checken op de boot en dan naar onze hut. In de avond vaar je dan over naar Harwich. Met een beetje geluk waait het dan ook nog flink en voel je de zeewind in je gezicht slaan terwijl je op dek staat, prachtig. Bij aankomst in Harwich neem je de trein naar Londen en dan kan ons weekend in Londen beginnen (en de lol voor mijn vriendin). Kosten voor deze prachtige ervaring: boot ticket inclusief treinreis en een heerlijk Engels ontbijtje: ongeveer € 110,00 per persoon.

Compromis over weekend naar Londen

Ik begrijp dat bovenstaande nogal omslachtig klinkt, maar ik vind het heerlijk. Het lijkt misschien een beetje nostalgisch maar het geeft mij nog het echte avontuurlijke “reizen” gevoel. Ik stel me dan altijd voor hoe het 300 jaar geleden geweest moet zijn om een weekend naar Londen te gaan, dat moet een onderneming geweest zijn. Dan maar een halve dag minder lang in Londen (scheelt ook weer in de kosten wat betreft winkelen).  Ik kijk al weer uit naar de terugreis, maar eerst maar eens kijken of we een compromis kunnen krijgen over dit weekend naar Londen.

Heb jij ook een avontuurlijke manier om een weekend naar Londen te gaan laat het me even weten, wellicht dat ik mijn vriendin nog kan overtuigen dit avontuur aan te gaan. Voor 6 tips met praktische reisinformatie lees mijn blog.

In een van de volgende blogs bericht ik over waar ons shop avontuur ons heeft gebracht.

Leave a Reply