Windsor Castle

In het Engelse stadje Windsor staat kasteel Windsor Castle. Windsor Castle is het oudst bewoonde kasteel van Engeland. Net als Buckingham Palace is het een geliefde verblijfplaats van de Britse Koninklijke familie. Dit kasteel ligt ten westen van Londen, terwijl Buckingham Palace in hartje Londen ligt. De tuinen en het omliggende park zijn met name in het voorjaar en zomer ook de moeite waard.

Geschiedenis Windsor Castle

Willem de Veroveraar liet in 1070 een verdedigingsburcht bouwen boven op een uitstekende krijtrots zo’n 35 kilometer ten westen van Londen. In de loop van de eeuwen  is het aanzienlijk veranderd en uitgebreid. Windsor Castle biedt een schitterend uitzicht over de rivier de Theems. Het kasteel herbergt een unieke verzameling tekeningen en schilderijen van de koninklijke collectie.

Bezoeken Windsor Castle

Koningin Victoria stelde de Staatsvertrekken het eerst voor het publiek open in 1845. Het grootste deel van het jaar kun je het kasteel bezoeken en het interieur van de delen die je mag bezoeken zien er in perfecte staat uit. Dit ondanks de grote brand die november 1992 een deel van het kasteel en de inventaris verwoestte. De restauratie is grotendeels betaald door het openstellen van het kasteel voor het publiek. Omdat het kasteel nog steeds gebruikt wordt door de koninklijke familie, kunnen publieke openingstijden op korte termijn wijzigen.

Bezienswaardigheden

Hieronder vindt u een aantal hoogtepunten die u niet mag missen.

  • Queen Mary’s Dolls’ House; Het meest beroemde poppenhuis in de wereld, waar u talloze miniatuur versies van het echte Windsor kasteel vindt, inclusief elektriciteit en toiletten die echt doorspoelen! Meer dan 1.500 man hebben er meer dan 3 jaar over gedaan dit meesterwerk af te maken.
  • St George’s Chapel; is een prachtig voorbeeld van Gotische architectuur in Engeland. Niet alleen is het de rustplaats van tientallen koningen, koninginnen en aristocraten, maar het wordt ook gebruikt voor Koninklijke bruiloften, onder andere van Queen Victoria´s kinderen.
  • State Appartments; bekend om de enorme kunstcollectie, met onder andere Rembrandt, Rubens, Canaletto en Gainsborough. De pronkzalen in het Windsor kasteel  worden nog steeds gebruikt voor staatsfeesten.

Wisselen van de wacht

Van april tot en met juli vindt iedere dag om 11.00 uur deze beroemde traditie plaats. Gedurende de rest van het jaar op afwisselende dagen.

Windsor

Als u met de trein vanuit Londen naar Windsor gaat komt u aan op het honderd jaar oude station van Windsor. Op het station vindt u het prachtige overdekte winkelcentrum Windsor Royal Shopping. Naast vele kleine winkeltjes vindt u hier ook waren- en modehuizen en natuurlijk veel leuke restaurants met terrasjes. Het geheel is overdekt dus mocht het een keer regenen tijdens uw bezoek aan Windsor dan kunt u hier toch nog droog op een terrasje zitten en shoppen. Het station ligt maar 5 minuten lopen van Windsor Castle.

Andere interessante gerelateerde blogs

Britse Adel

Kastelen in Engeland

Buckingham Palace

Hampton Court Palace

Leave a Reply