Winkelen in Londen

Zoals eerder geschreven gaan we met de kerst winkelen in Londen. De trip naar Londen gaat definitief per trein. Krijg ik toch nog een beetje een avontuurlijk reisgevoel, lees mijn eerdere blog.

Winkelen in Londen

Waar ik met veel interesse kijk naar ons reisschema zit mijn wederhelft een shop schema in elkaar te zetten. Alles met militaire precisie gepland. Want winkelen in Londen is een belevenis en daar moet je met volle teugen van genieten.

Het enorme winkelaanbod maakt dat er keuzes gemaakt moeten worden. Dus wordt er gewikt en gewogen. Onderstaande straten en winkels staan op de short list:
• West End
• Oxford Street
• Regent Street
• Bond Street
• Belgravia
• Sloane Street
• Knightsbridge
• Convent Garden (een Londense wijk)

Niet te vergeten winkels

De doorgewinterde Londense shopper merkt dat dit al een uitdagende lijst is tijdens de drukke kersperiode.
Wat betreft de winkels staan uiteraard Harrods en Hamleys op het verlanglijstje.

Hamleys is een van de grootste speelgoedwinkels ter wereld. Verdeelt over maar liefst zeven verdiepingen tref je hier de meest waanzinnige collectie speelgoed aan. Niet alleen voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen die modeltreintjes sparen. Dus ouders ben gewaarschuwd: hou de kids goed in de gaten!

Harrods behoeft eigenlijk geen uitleg. Als sinds haar vestiging aan Brompton Road in 1834 opende een van de meest succesvolle luxe warenhuizen ter wereld. Het winkeloppervlak van 20.000 m2 biedt shopaholics een diversiteit aan producten die haast onnavolgbaar is. Schoenen, tassen, kleding, accessoires, schoonheidsproducten, elektronica, speelgoed en een levensmiddelenafdeling waar je U tegen zegt. Niet vergeten is de afdeling voor de miljonairs: de rijkeren der aarde kunnen hier prijzige collectors- items kopen van bijv. gesigneerde voetbaalshirts.

Video over shoppen bij Harrods

 

Convent Garden is, zoals gezegd, eigenlijk een wijk. Het is de combinatie van de 4 markten en de winkels/ horeca dat je hier prima kunt winkelen.

Omdat winkelen in Londen een relatief dure aangelegenheid is hoop ik dat we niet alle bovengenoemde winkels en straten kunnen bezoeken. En we hopen op een gunstige Euro – Pond wisselkoers.

Heb je nog meer tips waar te winkelen in Londen laat het me dan weten.

Leave a Reply